Samo jedanput u četiri godine odlučujemo o vodstvu grada
25.04.2013

Metković će živjeti dok u njemu bude onih koji budu mogli i htjeli u njemu ostvarivati svoj život dostojan čovjeka! Želimo li da takvih bude što više? Nemojmo zaboraviti poznatu istinu: ovaj grad smo posudili od onih koji dolaze nakon nas – od svoje djece i unučadi. Odgovorni smo ostaviti im ga u naslijeđe ne bilo kakvog već dostojnog za život. Svih ovih godina taložila se gorčina dok smo gledali kako grad blijedi, kopni, nestaje… Govorili su nam da se strpimo: jednom će halapljivcima biti dovoljno! Takvima nikada nije dosta i Metković će kao grad biti uništen. Zato smo progovorili a to je bilo neshvatljivo u odnosu na šesnaest godina šutnje… nešto neočekivano…  nešto što je za sobom povuklo lavinu u kojoj je nestao razlog za strah jer je već previše bilo izgubljeno. U našem govoru mnogi su se prepoznali i otkrili davno izgubljenu nadu. U Metkoviću se budi nešto novo… Glasovi mnogih nezadovoljnih sugrađana sada su spojeni u jedan krik: Želimo bolje sutra za sebe i svoju djecu- želimo ovdje imati budućnost!

DOŠLO JE VRIJEME!

DOŠLO JE VRIJEME!

Sve u životu možemo prihvatiti, ali predaju nikada. Možemo ne uspjeti, ali bilo bi sramota ne pokušati jer imamo pravo i mogućnost zajedno graditi bolji Metković – pravo na dostojanstvo – pravo na rad i uspjeh! Metković je naš isto onoliko koliko i onih koji ga već dugo vremena među sobom dijele i privatiziraju a narodu po svojoj volji milostivo dijele „mrvice“. Sada se koriste tim istim „mrvicama“ kako bi ucjenjivali ljude. Zar ćemo to dopustiti?! Budimo hrabri i odvažni, otpustimo svoju unutrašnju kočnicu straha i nevjerice jer došlo je vrijeme za promjene!

Samo jedanput u četiri godine odlučujemo o vodstvu grada… mnogi vide da nešto treba mijenjati. Ali kako ako svoje možda ne pretvorimo u mogu i hoću? Ostanemo li samo pri možda to će sutra značiti ništa, to će biti naš novi poraz. Birali smo i do sada vjerujući slatkim riječima, dajući istoj opciji pravo na još jedan popravni. Naravno, na svakim sljedećim izborima bilo nas je sve više koji smo progledali, iako nikada dovoljno za promjenu… ali  došlo je vrijeme!

Po kojim kriterijima birati čelne ljude u gradu? Po kriteriju uskih osobnih interesa ili zalaganja za opće dobro? Ne treba tu mnogo mudrosti: svatko od nas zna što istinsko dobro, samo se za to treba i odlučiti! Stoga vas pozivam: udružimo se, budimo aktivni da bismo pridonijeti promjeni i razvoju našega grada, da ne bismo ponovno bili pasivni promatrači i stvarne žrtve nesposobne i sebične politike?

Mi smo odlučili! Napraviti smo prvi korak i u trenutku mučne tišine podmetnuti svoja leđa. Priznajemo, nismo svemoćni: bez vas ne možemo niti bi trebali moći! Stoga, sugrađani, nije li bilo dosta šutnje?! Zar 16 godina nije bilo i previše? Naš grad može izgledati drukčije, ali svatko od nas treba u taj cilj ugraditi dio sebe. Za neke je MOST bio samo san ili maštarija neiskusnih ili naivnih, ali danas je MOST postao stvarnost. Ovih dana možemo iskovati ne samo svoju sreću i sreću svoje djece nego i onih što žive pokraj nas jer nismo stvoreni da budemo „otoci“. Sretni smo je se vidi da se Metković napokon probudio. Osjeća se promjena, toliko jaka da je gotovo opipljiva.

Mladi, biste li ostali u vašem rodnom mjestu da postoji mogućnost imati posao, stan i stvoriti obitelj? Roditelji, biste li željeli da barem netko od vaše djece svoj život ostvaruje u vašem gradu. Bake i djedovi, sadašnji i budući, želite li svoju treću dob proživjeti u blizini svojih unuka, gledati u njima život, sudjelovati u njihovu odrastanju? Nema te internetske veze koja će nadomjestiti stvarni život i premostiti udaljenosti koje će se u budućnosti sve više događati ako se ne zaustavi ovo uništavanje ljudskog, intelektualnog, ekonomskog i ekološkog potencijala našeg Grada i doline.

Svi mi, drage naše sugrađanke i sugrađani, imat ćemo 19. svibnja priliku promijeniti stvari nabolje. Nemojmo čekati još četiri godine! Iskoristimo svoje građansko pravo i dajmo Metkoviću ono što u ovom trenutku možemo dati – svoj glas za MOST - jer došlo je vrijeme!