Bulj: Ante Milanović laže da je TE Peruća strateški projekt i da sam ja glasovao za to

9099886

Saborski zastupnik i županijski vijećnik Mosta nezavisnih lista Splitsko-dalmatinske županije, Miro Bulj nakon izjava predsjednika Sinjskog SDP-a Ante Milanovića, uputio je oštru kritiku na račun znanja, odnosno ne znanja g.Milanovića.

„Laž je da je TE Peruća strateški projekt RH, a još veća da sam ja o tome glasovao osobno. G.Milanović se očito uopće ne razumije u glavne probleme svog kraja što je aposolutno sramotno s obzirom da je plaćen da štiti interese svojih sugrađana i govori istinu. U vrijeme dok je Most bio u vladajućoj većini glavna kočnica upravo tome da TE Peruća bude strateški projekt bio je baš Most, pogotovo moja malenkost“, ističe Miro Bulj.

Osim toga naglašava: „Zato sam i najveći problem lobistima tog štetnog projekta. Dok sam bio u većini baš tada sam u Saboru žestoko nastupao protiv gradnje TE Peruča. To mi nikada neće oprostiti  lobisti u vrhu HDZ-a a pogotovo SDP i HNS koji su donijeli  Zakon 2015  godine da plin bude subvencioniran kao obnovlji izvor isključivo zbog TE Peruća“.

Na izjave g.Milanovića, reagirao je i Tomislav Panenić, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista i bivši ministar gospodarstva: „G.Milanović je pobrkao neke stvari, što nije zgodno  ovom poslu, jer ostavlja dojam potpung ne znanja. Na sjednici Vlade Tihomira Oreškovića, 01.rujna 2016., u kojoj sam ja bio ministar gospodarstva, samo je predočeno izvješće o provedbi plana za ulaganje u Europu za RH. U tom izvješću između ostalog, spominje se i internetski portal na kojem svi zainteresirani promotori projekta mogu tražiti potencijalne investitore. A to su učinili i vlasnici projekta TE Peruća. Međutim, to je njihova privatna inicijativa i apsolutno nije raspravljano o bilo kojoj potpori RH tom projektu kao strateškom.“

Osim toga, Panenić napominje: „Dakle, potpuna je laž da je za vrijeme našeg sudjelovanja u Vladi TE Peruća prihvaćena kao strateški projekt, a još veća da se g.Bulj ikada zalagao za tako nešto. Opće je poznata njegova borba protiv te termoelektrane“.

Podsjećamo još jednom kako je Most nezavisnih lista izričito protiv izgradnje TE Peruća, te kako dajemo podršku timu mladih znanstvenika koji su poslali otvoreno pismo ministrici Dalić. Otvoreno pismo reakcija je na krajnje čudno ponašanje ministrice Dalić u Hrvatskom Saboru, nakon što je Miro Bulj postavio zastupničko pitanje premijeru o štetnosti projekta TE Peruća.

„Pozivam još jednom na zajedništvo svih u borbi protiv ekonomski i ekološki neisplativog projekta TE Peruća. 17.000 ljudi cetinskog kraja dalo je svoj potpis protiv ove termoelektrane i naša zadaća je postupati u skladu sa željom naroda koji nas je izabrao da zastupamo njihove interse“, ističe Miro Bulj.

/ Kategorija: Vijesti / Autor: MOST / Komentari isključeni za Bulj: Ante Milanović laže da je TE Peruća strateški projekt i da sam ja glasovao za to