Orepić: Sukob Vlade i Todorića je obiteljski sukob

BEZ POMOĆI IZVRŠNE VLASTI, OVAKVOG AGROKORA NE BI NI BILO

 

Neposredno prije sjednice Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije saborski zastupnik i bivši ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Vlaho Orepić komentirao je aktualna događanja vezana uz koncern Agrokor i Ivicu Todorića.

Istraga koja se trenutno provodi u Agrokoru i koja će možda rezultirati uhićenjem Ivice Todorića, potaknuta je kaznenom prijavom koju je podigao Božo Petrov. Dakle, ove istražne procese pokrenuo je upravo Most. Krajnje je vrijeme da se razotkrije tko je odgovoran za kriminal u Agrokoru kao i za nestanak tolikog novca“, istaknuo je Orepić.

 

Objasnio je kako Ivica Todorić nije mogao sam stvoriti koncern ovakvih razmjera čija sudbina bitno utječe na hrvatsko gospodarstvo i zbog kojeg se čak donio i poseban zakon. Smatra da Ivica Todorić uporno pokušava prebaciti fokus javnosti samo na poslovanje Agrokora otkako je država preuzela upravljanje.

„Iako smatramo da tu postoji puno spornih detalja, DORH i pravosuđe trebaju što prije utvrditi tko je sve sudjelovao u malverzacijama uz Ivicu Todorića. Ovaj sad „sukob“ Ivice Todorića i Vlade možemo okarakterizirati kao „obiteljski sukob“. Izvršna vlast nosi veliki dio odgovornosti zbog nastanka ovakvog Agrokora. I zato je saborsko istražno povjerenstvo ključno“, naveo je, između ostalog, Vlaho Orepić.

/ Kategorija: Vijesti / Autor: MOST / Komentari isključeni za Orepić: Sukob Vlade i Todorića je obiteljski sukob