HDZ-ov dožupan Šošić potvrdio kako TE Peruća nije uvrštena kao strateški projekt

20161201_121547

Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije vijećnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj osvrnuo se na nedavne medijske napise o njegovom navodnom glasu u Hrvatskom saboru za Termoelektranu Peruća:

„Kao što sam objasnio, te tvrdnje nemaju veze s istinom. Raskrinkao sam ministricu čiji muž je 50-postotni vlasnik Vis Vive, sjećate se i reakcije potpredsjednice Martine Dalić, a sada mene, koji sam digao narod, žele omalovažiti i diskreditirati. Sve to vrlo dobro odrađuje PR koji sjedi ovdje“.

Također, dožupan Ante Šošić je nedvosmisleno izjavio da na sastanku Povjerenstva ni o TE Peruća ni plinovodu nije bilo govora jer nisu uvršteni kao strateški interes.

Podsjećamo kako je i znanstvenik i jedan od najvećih aktivista protiv Termoelektrane Peruća Mislav Cvitković također demantirao napise u Slobodnoj Dalmaciji.

„Tvrdnja da je Termoelektrana Peruća ucrtana kao strateški projekt u smislu strategije prostornog razvoja nije točna, niti je Strategija spominje“, istaknuo je Cvitković.

Miro Bulj među prvima je digao glas protiv TE Peruća i protiv političkih interesa koji se isprepliću oko pokušaja gradnje te termoelektrane od strane ministrica Dalić i Pejčinović Burić. U nedostatku argumenata protiv Mire Bulja, plasirana je priča kako je TE Peruća ucrtana u Strategiju prostornog razvoja. Osim što to nije istina, jer strategija obuhvaća i razne prijedloge projekata koji su odbijeni, najgora u cijeloj toj priči je nekorektnost Slobodne Dalmacije stavljanjem u naslov izjave koju Miro Bulj nije rekao, da je šokiran i da nije znao da je glasovao za TE Peruću.

Miro Bulj nastavit će svoju borbu protiv interesnih skupina i manipulatora ovog društva glasnim zalaganjem za Cetinu i cetinski kraj.

/ Kategorija: Novosti / Autor: MOST / Komentari isključeni za HDZ-ov dožupan Šošić potvrdio kako TE Peruća nije uvrštena kao strateški projekt