Poduzetnički centar u Vrgorcu mladog gradonačelnika primjer je nove, zdrave Hrvatske

ante-pranić

 

Most nezavisnih lista od samog početka svog djelovanja okuplja nezavisne načelnike i gradonačelnike s ciljem što konstruktivnijeg i boljeg lokalnog djelovanja. Jedan od članoa Mostove platforme je i mladi gradonačelnik grada Vrgorca Ante Pranić, koji svakim danom konkretnim primjerima pokazuje kako treba voditi grad.

Na njegovu inicijativu osnoan je poduzetnički centar „Vrgorac“ d.o.o. koji od svojeg osnutka dosljedno ispunjava svrhu, te gradski proračun opskrbljuje sredstvima iz EU fondova. Koji god kriterij upotrijebite, zaključak je da se radi o primjeru kojeg je naročito u hrvatskim prilikama potrebno slijediti. U brojkama radi se o iznosu od 8,451.168 kuna koji je osiguran u nešto manje od 9 mjeseci rada. U većim projektima, energetski je obnovljen dječji vrtić s iznosom od 1,283.611 kuna, prenamijenjena je postojeća građevina u zgradu Poduzetničkog centra s iznosom od 200.000 kuna za prvu fazu, osigurane su potpore malim poljoprivrednim gospodarstvima u iznosu od 1.814.232 kune, te posljednji u ovoj seriji – program zapošljavanja „Zaželi – program zapošljavanja žena“, kojim je osigurano 4,976.325 kuna te će se njime zaposliti 30 žena iz najranjivijih skupina, a one će ujedno osigurati skrb za 184 potrebite osobe s ovog područja.

Most nezavisnih lista prepoznao je Antu Pranića kao mladog, stručnog i vrijednog čovjeka koji djelujući na platformi doista provodi politiku koja može donijeti potrebne promjene. Primjer je upravo sadržan u radu Poduzetničkog centra kojeg je gradonačelnik ne samo osnovao, već je na mjesto direktorice postavio mladu, strpljivu i kreativnu Milku Beus, koja je uz petodnevnu edukaciju i veliku količinu upornosti i rada ostvarila rezultate koje nisu uspjeli ni mnogi veći gradovi, ni mnogi „iskusniji“ kadrovi.

/ Kategorija: Vijesti / Autor: MOST / Komentari isključeni za Poduzetnički centar u Vrgorcu mladog gradonačelnika primjer je nove, zdrave Hrvatske