MIŠEVIĆ: RODITELJI NE BI TREBALI PLAĆATI USLUGU KOJU NE KORISTE

PXL_100317_15896515

ZA MOST JE PITANJE DOMOGRAFSKE POLITIKE PITANJE KONKRETNIH MJERA

Na V. Sjednici Gradskog vijeća grada Osijeka, gradska vijećnica Mosta nezavisnih lista Sanja Mišević predložila je izmjenu Pravila o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa dječjih vrtića.

Naime, sukladno važećim Pravilima, zbog korištenja godišnjih odmora roditelj je oslobođen plaćanja usluga vrtića i jaslica za jedan mjesec tijekom godine.

Sanja Mišević predložila je da se u proračunu grada Osijeka iznađu sredstva kako bi roditelj zbog korištenja godišnjeg odmora bio oslobođen plaćanja ovih usluga dva mjeseca.

„Svjedoci smo nezadovoljstva roditelja zbog činjenice da plaćaju uslugu koju ne koriste, slijedom čega je korektno roditelje osloboditi ove obveze. Za Most je pitanje demografske politike pitanje konkretnih mjera“, istaknula je Mišević.

Također je inicirala izmjene odredbi Statuta Dječjih vrtića Osijek koje se odnose na izbor predstavnika roditelja kao člana upravnog vijeća.

Građani Osijeka su, s pravom, više puta protestirali zbog kompliciranog i netransparentnog načina izbora. Slijedom navedenog, vijećnica Mosta inicirala je izmjene Statuta, sa konkretnim prijedlogom kako ovo pitanje riješiti.

/ Kategorija: Novosti / Autor: MOST / Komentari isključeni za MIŠEVIĆ: RODITELJI NE BI TREBALI PLAĆATI USLUGU KOJU NE KORISTE