MOST JE UVIJEK STAJAO I UVIJEK ĆE STAJATI NA STRANI SLOBODNOG NOVINARSTVA

Most nezavisnih lista uvijek je podržavao slobodno novinarstvo i stajao je iza novinara koji su zbog svojih stavova snosili posljedice i sankcije na javnoj televiziji.

Stali smo iza Tihomira Dujmovića kojem je otkazana emisija jer se njegov izbor gostiju nije sviđao Andreju Plenkoviću, stali smo iza Maje Sever i Hrvatske uživo, stojimo i sada iza Milorada Šikanjića iako je kao politički komentator HRT-a bio najžešći kritičar Mosta.

Komentatoru Šikanjiću je vodstvo HRT-a uručilo izvanredni otkaz zbog komentara na račun Vrdoljaka i HNS-a jer su se priklonili HDZ-u i Andreju Plenkoviću. On je prije nekoliko dana u emisiji U mreži prvog, koaliciju, ali i Plenkovićevu većinu kritizirao te rekao kako se Vrdoljak prema biračima ponaša kao da su stoka sitnog zuba, uvjeren da će zaboraviti da je bio na listi s SDP-om. Osim toga, Šikanjić je HNS-ovce nazvao klijentelistima i onima koji su uvijek tamo gdje se dijeli plijen.

Šikanjić je kao politički komentator iznio osobni stav i zaista je neprimjereno da zbog svojih političkih komentara, sviđali se oni nekom ili ne, dobije izvanredni otkaz. Nečuveno je da netko dobije otkaz zbog komentara u emisiji u kojoj je pozvan kao politički komentator.

Stoga oštro osuđujemo ovaj potez vodstva HRT-a, koji je očito nalog Andreja Plenkovića i njegovih partnera. Nedopustivo je da politika zadire u novinarsku slobodu i obračunava se na ovakav totalitaristički način. Poruka svim ostalima na HRT-u je: ne smijete kritizirati vladajuće jer ćete završiti na cesti.

/ Kategorija: Vijesti / Autor: MOST / Komentari isključeni za MOST JE UVIJEK STAJAO I UVIJEK ĆE STAJATI NA STRANI SLOBODNOG NOVINARSTVA