NOVAC POREZNIH OBVEZNIKA SE RAZBACUJE KAO DA SMO NEKA NAFTNA SILA

„Informiranje javnosti u svezi saznanja o novim uhljebljivanjima isluženih podobnih kadrova i drugim sumnjivim aktivnostima u županiji“  bila je tema tiskovne konferencije koju su u srijedu, 17. siječnja održali oporbeni vijećnici u Skupštini Sisačko moslavačke županije.

Tiskovnu konferenciju sazvali su članovi Kluba vijećnika MOST-a, HSP-HSS, SDP-a i SDA, vijećnik HDRS-a i jedan neovisni vijećnik. Najviše se govorilo o uhljebljivanju stranačke osobe na radno mjesto zamjenika ravnatelja Županijske uprave za ceste.

Mostov Milan Brigljević rekao je kako su tiskovne konferencije način da se dođe do građana, te istaknuo: “Odbijamo se pomiriti sa činjenicom da je pripadnost stranci jedina potrebna karakteristika za zapošljavanje. Želimo animirati javnost da se usprotivi takvim običajima, takvim ponašanjima, kako bi mladi i sposobni kadrovi u našoj županiji dobili kakvu takvu priliku za stvaranje bolje budućnosti za sve nas. Želimo se ovim putem distancirati od korupcije, uhljebništva, ukazati našim građanima da postoji razlika, da postoje ljudi koji na prvo mjesto žele staviti opće interese. Vijećnici se otvoreno kupuju, zaposlenici županije se nadziru, radna mjesta se izmišljaju za podobne, novac poreznih obveznika se razbacuje kao da smo neka naftna sila, a nadležnih institucija još nema.”