KLUB MOSTA SUZDRŽAN NA GLASOVANJU O DRAŽENU JELENIĆU

Most će biti suzdržan u glasovanju o novom Glavnom državnom odvjetniku

Zagreb, 17. travnja 2018. – Klub zastupnika Mosta na večerašnjem je sastanku odlučio da će biti suzdržani oko prijedloga Vlade RH da se za dužnost Glavnog državnog odvjetnika predloži Dražen Jelenić.

Vezano uz rad Državnog odvjetništva RH i Dinka Cvitana, Glavnog državnog odvjetnika, politički tajnik Nikola Grmoja je istaknuo da Most neće prihvatiti njegova izvješća:

„Nakon rasprave zaključeno je da je DORH za mandata Dinka Cvitana u osnovi nastavio smjerom koji je zacrtao njegov prethodnik Mladen Bajić. Posebno su istaknuti pokušaji politizacije rada DORH-a što je posebno bilo vidljivo u aferi Saucha i pronevjere novca u Vladi RH kada je Cvitan sudjelovao u zajedničkoj konferenciji za medije s predsjednikom Vlade RH. Osim toga, tu je i slučaj kao ceremonijalne dodjele posebnih financijskih sredstava za istragu u slučaju Agrokor. Tijekom Cvitanova mandata ostala su bez završetka praktički sve ključne afere, a posebno nezadovoljstvo izraženo je rezultatima istraga i procesuiranja ratnih zločina prouzročenih velikosrpskom agresijom”, istaknuo je Grmoja.

Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista želi vjerovati da će Dražen Jelenić, u sljedeće četiri godine, rad državnog odvjetništva izvesti iz zagrljaja politike i naročito vladajuće stranke te da će se otvoriti prema javnosti. Budući se radi o čovjeku koji dolazi iz sustava na koji politika godinama ima utjecaj, morat će uložiti velike napore kako bi zaslužio povjerenje svih hrvatskih građana.