ZAR ĆEMO NAŠOJ DJECI OSTAVITI ZAGAĐEN OKOLIŠ I ISCRPLJENE RESURSE!?

“Jučer sam bio u Samoboru. Kolege iz MOST-a organizirali su prigodnu proslavu uz Dan planete Zemlje. Hvala im! Ne odustajte od borbe za sigurnu i zdravu budućnost!” Slaven Dobrović

IZ VIJESTI: “Dan planeta Zemlje u Samoboru su obilježili i članovi Mosta, a gradskim vijećnicima Ireni Franceković i Zlatku Rešetaru pridružio se i saborski zastupnik, bivši ministar Slaven Dobrović.

– Za sada ni u Samoboru nema naznaka uspostave cjelovitog i održivog gospodarenja otpadom koji bi otpad pretvarao u vrijednu sirovinu za kružno gospodarstvo. Takav sustav nužno sadrži dobro organizirano odvojeno prikupljanje i reciklažni centar sa sortirnicom, kompostanom i centrom za ponovnu uporabu. Novac za ove sadržaje je na raspolaganju iz EU Operativnog programa konkurentnost i kohezija pa je logično da i Grad Samobor iskoristi ta sredstva, za što je potrebno provesti transparentnu javnu nabavu – objašnjavao je Dobrović zainteresiranim Samoborcima.

– Umjesto toga, teretiti gradski proračun kreditom za nejasne sadržaje, koji očito ne čine jasnu i funkcionalnu cjelinu nužno potrebnog sustava, potpuno je neprihvatljivo. Danas biti neodlučan znači izlagati građane velikom financijskom riziku, prvo zbog visokih troškova obrade, a drugo i zbog izlaganja budućim penalima. Pa zar ćemo našoj djeci ostaviti zagađen okoliš i iscrpljene resurse? – retorički je Samoborce zapitao Dobrović.”