DANI ZDRAVSTVENIH KARIJERA 2018.

Naša zastupnica dr. sc. Ines Strenja – Linić posjetila je događaj “Dani zdravstvenih karijera 2018. Ines je kao gošća na ovom događaju upozorila na važnost usklađenosti obrazovnog sustava s tržištem rada, te visokom nezaposlenošću mladih ljudi:

“Suočeni smo s problemima neusklađenosti obrazovnog sustava s tržištem rada, te visokom nezaposlenošću mladih, a sve više zabrinjava i porast nezaposlenih mladih osoba s najvišim stupnjem obrazovanja. Ključno je, na sveobuhvatan način, obrazovanje
i osposobljavanje uskladiti s potrebama u zdravstvu, ili ako ćemo govoriti u širem smislu s cjelokupnim gospodarstvom, i ne dopustiti da bilo kakve administrativne prepreke koče mlade ljude pune volje i entuzijazma za obrazovanjem i usavršavanjem. Na nama je najveća odgovornost – zakonodavne i izvršne vlasti. Mladi očekuju odgovore. A Europa jedva čeka ove mlade ljude uključiti u svoj zdravstveni sustav i da nam se više nikada ne vrate. Nažalost i novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti nije ponudio nikakvo rjesenje. Nažalost! ”