MOST NEZAVISNIH LISTA SPLIT PROVEO EKO-AKCIJU ZA MARJAN

„PARK-ŠUMA JE PRIRODNO BLAGO KOJE SPLIĆANI NE SMIJU IZGUBITI“

Split, 29. svibnja 2018. – Most nezavisnih lista Split proveo je Eko-akciju za Marjan kako bi se dijelom sanirala šteta po okoliš i područje učinilo sigurnijim za građane. Na lokaciji ispod Prve vidilice, koju su Mostovci uočili prilikom obilazaka i detekcije stanja u Park-šumi Marjan, akciji se odazvalo 30-ak članova i simpatizera splitskog Mosta i njihovi kandidati na listama za gradske kotare, gradski vijećnici Ante Čikotić i Ante Bradarić-Šljujo.

„Stanje je, nažalost, bilo gore nego što smo mislili. Akciju smo, sukladno propisima, morali svesti na skupljanje komunalnog otpada, ali vidjeli smo da postoji i odbačeni opasan otpad – ponovno apeliramo na nadležne institucije da u potpunosti očiste park-šumu, jer je to prirodno blago koje Splićani ne smiju izgubiti.“ – izjavio je Ante Čikotić.

Ekologija je važan sektor o kojem se Hrvatska, pa tako ni Grad Split, dosada nije dovoljno brinula, a čist okoliš najvažniji je preduvjet za, prvenstveno, zdravlje građana, potom turizam od kojeg mnogi prehranjuju svoje obitelji, poljoprivredu, sport… Marjan je umjesto održavane šume postao prostor prema kojem se pojedinci odnose tako da ga tretiraju kao smetlište i Most će kontinuirano raditi na tome da se ovo promijeni.

„Što god je u okviru naših ovlasti, Most će to napraviti da nam svima bude bolje, da našoj djeci bude čisto, vlastitim primjerom želimo pokazati da se može ako se hoće. Osim toga, nastojimo potaknuti odgovorne na rješavanje problema jer je klasično prebacivanje odgovornosti, naročito u odnosu na zaštićenu prirodnu vrijednost i kulturni krajolik, za nas potpuno neprihvatljivo.“ – izjavio je Čikotić.

Most nezavisnih lista,
Gradska koordinacija Split