MOST ZA SIROBUJU PLANIRA OŽIVLJAVANJE KOTARA KULTURNIM, EDUKATIVNIM I SPORTSKIM PROJEKTIMA

MOST ZA SIROBUJU PLANIRA OŽIVLJAVANJE KOTARA KULTURNIM, EDUKATIVNIM I SPORTSKIM PROJEKTIMA, IZGRADNJOM OPG TRŽNICE I ZAVRŠETKOM IZGRADNJE VUKOVARSKE

Split, 04. lipnja 2018. – U programu Most nezavisnih lista za Gradski kotar Sirobuja jednom riječju stoji da uspavani kotar namjerava – oživjeti. Kotar je sada toliko marginaliziran da se sami građani Sirobuje jednostavno ne poistovjećuju s njime i Most za početak misli pokrenuti građane da sami ožive svoj kvart i to korištenjem sada neiskorištenih kotarskih prostorija, organizacijom različitih glazbenih, sportskih, ekoloških, edukativnih, kulinarskih, informatičkih, plesnih i drugih aktivnosti.

Sada na Sirobuji ne postoje niti dovoljni kapaciteti dječjih vrtića, djeca u školu nakon 10. godine moraju pješačiti po nesigurnim dvometarskim ulicama kojima jure automobili. Kotar je toliko infrastrukturno zapušten da ne postoje niti dječja igrališta. Autobusne linije prolaze tik uz kotar, ali staju na nesigurnoj Jadranskoj magistrali, ne postoje noćne linije, a pretrpani autobusi iz Omiša često niti ne stanu na stanici.

„Planiramo izgradnju OPG tržnice kako bi građani Sirobuje praktički ispred vrata mogli kupiti različite proizvode bez odlaska na splitsku tržnicu kao i izradu službene web i Facebook stranice preko kojih bi svi zainteresirani na jednom mjestu bili obaviješteni o događanjima u kotaru te nam davali povratne informacije. Uz navedeno, inzistirati ćemo na do sada nerealiziranom projektu završetka izgradnje Vukovarske ulice i hitno rješavanje problema uzurpacije gradskih površina.“ – povodom predstavljanja programa Mosta za Gradski kotar Sirobuja, izjavio je Stipe Buljan, nositelj liste Mosta nezavisnih lista za Sirobuju.

Mostovci sa Sirobuje su iskrena ekipa, puna entuzijazma, energije i volje za radom, a svakako im u prilog idu zanimljivi životopisi obrazovanih ljudi, unatoč relativnoj mladosti. Njihov optimističan pogled u budućnost svog kotara, uz znanje i energiju koju imaju, garancija je uspjeha. Žele okrenuti stvari naglavačke te od periferije napraviti centar, a u tome im treba podrška građana, jer ipak, Mostov slogan je „Radit za Split, naša je bit!“.

MOST NEZAVISNIH LISTA SPLIT