PREDSJEDNIK SABORSKOG ODBORA ZA POLJOPRIVREDU U POSJETI DOLINI NERETVE

Zagreb, 8. srpnja 2018. – Predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu Tomislav Panenić, saborski zastupnik Mosta NL, posjetio je danas dolinu Neretve, obišao imanja metkovskih poljoprivrednika i upoznao se s njihovim problemima.

Saborski zastupnik Panenić u dolinu Neretve došao je ponukan problemima poljoprivrednika zbog niske otkupne cijene lubenica.

“Otkupna cijena lubenica spustila se već na početku sezone na svega 70 lipa po kilogramu, a to je zaista ispod svake razine prihvatljivosti. Prema onome što sam vidio na terenu, teško je na taj način parirati stranoj uvoznoj robi koja je preplavila tržište. Svake godine situacija je sve teža za domaće poljoprivrednike i uvijek se suočavamo s istim problemima, ne samo za lubenice, kojima je sad sezona, nego i za drugo voće”, istaknuo je predsjednik Odbora za poljoprivredu.

Domaćin njegovog posjeta bio je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta, koji je sa saborskim zastupnikom Panenićem obišao poljoprivredna imanja u dolini Neretve.

“ Poljoprivrednici su na mukama, jednostavno je preteško boriti se s uvozom, nameti su veliki, radna snaga upitna, a otkupna cijena toliko niska. Most je u svom Pokretu ostanka kao jednu od izuzetno važnih inicijativa uzeo poljoprivredu, posebno se osvrnuvši na problem raspolaganja poljoprivrednim zemljištem i problem jeftinije uvozne robe“ – dodao je Grmoja.