DRŽAVNA TIJELA ZAPOŠLJAVAJU NOVIH 300 LJUDI, A NOVCEM GRAĐANA PLAĆAJU VANJSKE SURADNIKE DA RADE NJIHOV POSAO


GRMOJA: OGLASI SE OBJAVLJUJU KAD NEPODOBNI ODU NA KREDITOM PLAĆENIH TJEDAN DANA NA OBALI

Zagreb, 10. kolovoza 2018. – Državna tijela ovo su ljeto raspisala javne natječaje kojima traže gotovo 300 novih ljudi, od Ministarstva turizma koje usred sezone traži njih sedmero, do Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koje traži pet novih djelatnika, iako ni postojeći djelatnici ne uspijevaju provoditi vlastite zakone ni ispunjavati obveze, već novcem građana plaćaju vanjske suradnike stotine tisuća kuna.

„Vlada očito racionalizira državna tijela po principu da, ako jedan
ne zna posao, plati još jednog da pokušaju nešto zajedno. Ako ne uspiju, nema veze, platit će građani i vanjske suradnike. Dvije godine u nacionalnom planu reformi stoji racionalizacija agencija, a Vlada napiše Zaključak bez ijednog nabrojanog učinka da će s 1.1.2019. nešto napraviti s agencijama, a u međuvremenu može očito zaposliti još 300 državnih službenika. Odlučan potez za odgađanje odluka.“ – izjavila je Sonja Čikotić.


Zanimljivo je da se ovakvi natječaji najčešće objavljuju upravo tijekom ljeta, uz kratke rokove prijave.

„Oglasi se objavljuju kad nepodobni odu na kreditom plaćenih tjedan dana na obali, da slučajno ne pomrse planove onima koji možda i nemaju najbolje kvalifikacije, ali se najbolje slažu s vladajućom strankom. Pitamo se, što su i kako do sad radila ova tijela kad im nedostaje čak 300 ljudi?“ – izjavio je Nikola Grmoja.