DVODNEVNI POSJET NAŠOJ DIJASPORI U NJEMAČKOJ I AUSTRIJI

Dana 16. 11. 2018. u Münchenu je organiziran susret predstavnika Hrvatskih udruga sa saborskim zastupnicima Mosta Nikolom Grmojom i Mirom Buljem, organizacijskim tajnikom Mosta Natkom Felbarom i članovima Mosta NL. Susret je prošao u ozračju međusobnog poštovanja i obostranom željom za izmjenom informacija. Natko Felbar, organizacijski tajnik Mosta nezavisnih lista ovako je opisao dvodnevni posjet našoj dijaspori u Njemačkoj i Austriji:

“U želji da iz prve ruke čujemo razloge napuštanja Domovine i iskustva života u dijaspori, nakon dvodnevnog druženja sa hrvatskom zajednicom u Münchenu, danas smo obišli i naše u Austriji. Emocije su bile pomiješane. Nostalgija i ljubav prema tradiciji, zemlji, jeziku i običajima s jedne strane, i tužna perspektiva u kojoj se ne naziru bolji dani ni za Hrvatsku, ni za naše iseljeništvo.

No, predaje nema. Borit ćemo se do kraja! Jer bez obzira što je s dobrim društvom svugdje lijepo, vraćamo se doma u vjeri da ćemo jednog dana svi biti tamo gdje je ipak najljepše…”

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript