OBAVIJEST – IZNAJMLJIVAČI U OBITELJSKOM SMJEŠTAJU

Dragi ljudi, molim vas da podijelite ovu obavijest na svom facebook profilu ili je na drugi način prenesete svojim obiteljima, prijateljima, poznanicima, susjedima i ostalima. Hvala.

Vrijeme je da se suprotstavimo lokalnim šerifima i gulikožama koji su sada došli na ideju zagrabiti u džepove naših malih iznajmljivača. Ovih dana već sam upozoravao kako je Sabor donio zakon zbog kojeg iznajmljivačima prijeti višestruko povećanje paušalnog poreza po krevetu. Visinu tog poreza za 2019. određivat će općine i gradovi svaki za svoje područje. Po zakonu, gradska i općinska vijeća donosit će odluke o visini poreza u razdoblju 1. 1. 2019. – 31. 1. 2019.
Podsjetimo se da su upravo iznajmljivači u obiteljskom smještaju “kičma” hrvatskog turizma i čine više od polovice svih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj te da je hrvatski turizam prepoznatljiv upravo po gostoljubivosti naših malih iznajmljivača.
Pozivam vas stoga da se zajedno usprotivimo neopravdanom i nerazmjernom povećanju poreza za naše male iznajmljivače. Svatko od nas u svojem gradu ili općini ima se pravo obratiti članovima gradskog ili općinskog vijeća i tražiti da se porez na poveća.
Molim sve vas koji se želite angažirati ili imate kakvih prijedloga ili pitanja da mi se javite putem facebooka u inbox ili na e-mail: protiv.poreza@gmail.com.

Za početak objavljujem tekst (ovdje kliknite za preuzimanje) PETICIJA koju su svi slobodni preuzeti i koristiti za prikupljanje potpisa te uputiti svojim gradskim i općinskim vijećnicima.

Svako dobro!

Miro Bulj