TRAŽIT ĆEMO DA O SLUČAJU SLANJA POLICIJE NOVINARKI KLANCIR RASPRAVI ODBOR ZA MEDIJE, ALI I ODBOR ZA UNUTARNJU POLITIKU I NACIONALNU SIGURNOST

Zagreb, 6. ožujka 2019.Saborski zastupnici Nikola Grmoja i Ines Strenja tražit će rasprave Odbora za medije i Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o zloupotrebi policijskog aparata u slučaju legitimiranja novinarke Đurđice Klancir na njenom radnom mjestu. Most nezavisnih lista drži da je to još jedan dokaz zastrašivanja i pokušaja kontrole medija od strane vladajućih, kako se ne bi pisalo o njihovim brojnim aferama.

„Nevjerojatno je da HDZ-ov župan Ivo Žinić šalje policiju novinarki Đurđici Klancir. Ovakav je slučaj nezabilježen jer policija ne postupa na poziv osobe, u ovom slučaju odvjetnika, koji u ime svoje stranke, župana Žinića, traži da policija ode osobno po podatke novinarke. Naime, sve se to moglo, u krajnjoj liniji, zatražiti i pisanim putem, ali je cilj ove vlasti ugušiti svaku slobodu medija i zastrašiti demonstracijom moći. Tražit ću da se o ovom slučaju očituje Odbor za medije čiji sam član.“ – izjavio je Nikola Grmoja.

„Tražit ću raspravu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, jer postoji opravdana sumnja da je u ovom slučaju došlo do zloupotrebe policijskog aparata. Povjerenje građana u institucije već je sada na vrlo niskim razinama, a što je više ovakvih slučajeva to više naših građana kupuje jednosmjerne karte za Irsku i Njemačku. – izjavila je Ines Strenja.