MIRO BULJ ODGOVORIO DR. PETRICU

Sinj, 8. ožujka 2019. – Gospodine Dragomire Petricu, niti ja niti narod Cetinskog kraja nemamo se Vama što pravdati. Vi ste ovdje radi nas, a ne mi radi Vas, jer da je po vašemu odavno nas ne bi ni bilo.

Više od 10 godina borim se protiv politike koju provodite Vi i Splitsko-dalmatinska županija, kao aktivist sam se žestoko borio za opstanak sinjskog rodilišta i stacionara, znajte ne planiram odustati.

Devastiranje sinjskog zdravstva i smanjenje zdravstvenih usluga traje već 16 godina, točnije otkad je ukinut sinjski i formiran županijski Dom zdravlja.

Dr. Petric Vi ste ravnatelj Doma zdravlja SDŽ već 9 godina, odgovorite javnosti zašto niste raspisivali  specijalizacije? Zbog Vas i svih dosadašnjih župana imamo zatvorena vrata na sinjskoj radiologiji i pedijatriji. Zbog vas su brojni liječnici otišli u druge krajeve Hrvatske specijalizirati i sada daleko od svoga Cetinskog kraja žive i rade. Vaš rezultat je takav da 50 tisuća stanovnika nema niti jednog radiologa, žene umiru u redovima jer ne mogu napraviti ultrazvuk dojki. Vaš rezultat je takav da 3500 djece zajedno s roditeljima dolazi na zatvorena  vrata ispred ambulante gdje ih čeka samo natpis: ”Javite se u Split“. Zašto niste dozvolili da četvero pedijatara dobije koncesiju, iako su deficitaran kadar bili i tada? Nakon svega Vi imate obraza tvrditi i lagati narod da Županija ni za što nije odgovorna. Dr. Petric vi ste grobar Doma zdravlja SDŽ!

Ne tako davno ste davali šokantne izjave: “Specijalizacija iz pedijatrije mogla bi, po meni, trajati i pet mjeseci, a ne pet godina”. Mislim da to dovoljno govori koliko je vas briga za djecu i stanje u zdravstvu.

Mislili Vi da ste odgovorni ili ne, izborit ćemo se za ono šta jamči Ustav Republike Hrvatske, pravo na zdravstvenu zaštitu kao jedno od temeljnih socijalnih prava čovjeka i građana. Kao izabrani predstavnik naroda jamčim Vam da na ovome neće ostati jer su Župan i Ravnatelj odgovorni za funkcioniranje zdravstvenih usluga u Domu zdravlja.  I dok Vi koji ste odgovorni pilatovski perete ruke  pedeset tisuća stanovnika Sinja i Cetinskog kraja neće dozvoliti da se ponovi slučaj  Metković.

Župane Boban i ravnatelju Petric, riješite odmah problem jer narod Sinja, Cetinskog kraja i  Zagore Vam neće dozvoliti da se igrate sa životima naše djece!

Miro Bulj, saborski zastupnik