MARKO SLADOLJEV – “IZA POLITIKE”

Zastupnik Mosta, vjeroučitelj i razrednik kojega se cijeni i pamti, strastveni navijač Dinama, humanitarac, ljubitelj životinja i veliki obožavatelj Višnje. 🙂

Tako bismo ukratko mogli opisati našeg Marka Sladoljeva. Nedjelja za njega i njegovu suprugu Višnju počinje odlaskom na misu, zatim kavom i ručkom, kojeg i sam voli pripremati. Popodne je rezervirano za utakmice, kako voli reći – voljenog Dinama.

On i Višnja upoznali su se kao vrlo mladi ljudi s osamnaest godina; Marko kaže kako ih je životni put odveo na različite strane, no spojio ih je iznova u tridesetima. U braku su dvanaest godina. Zajedno su organizirali brojne humanitarne akcije. Kaže kako su uvijek i u svemu na istoj strani, osim kada je nogomet u pitanju. Naime, Višnja navija za Hajduk.

Marko je vjeroučitelj i razrednik već dvadeset godina, on i njegova supruga uključili su se u prikupljanje donacija za Marijine obroke i uz pomoć volontera uspjeli sagraditi kuhinju u Africi u kojoj se hrani 900 djece, a kuhinja nosi ime po školi u kojoj radi – “Ante Kovačić”. Nakon te predivne akcije, stvorila se grupa volontera koja svake godine radi humanitarne akcije i u školi gdje Marko predaje. Sladoljev je i dobrovoljni darivatelj krvi već dvadeset i pet godina.

Kada sve ovo stavite na papir, shvatite kako ga iznutra vodi duboki osjećaj i potreba činiti svijet boljim.

On i njegova supruga oduvijek su željeli udomiti kućnog ljubimca, životinju koja je napuštena i traži svoje ljude. Igrom slučaja, javio im se prijatelj iz Splita koji je pronašao
malu macu na ulici, dovezao ju je u Zagreb i od tada Malisha ima svoj sigurni dom – kod Marka i Višnje.

Ponosni smo na našeg Marko Sladoljev, jer sve vrijednosti u koje vjeruje već generacijama prenosi na mlade ljude – suosjećanje i pružanje ruke drugima u nevolji.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript