HRVATSKE RIBARE NE TREBA EU UČITI KAKO ĆE I S ČIME LOVITI RIBE U JADRANU, TE KAKO ĆE SE ŠTITITI JADRANSKO MORE

Šibenik, 15. svibnja 2019. – Kandidati Mosta za EU izbore, Miro Bulj i Božo Petrov, te šibenski gradski vijećnik Ivo Glavaš održali su konferenciju za medije u Šibeniku, gdje su ponovno upozorili na nužnost borbe za hrvatske nacionalne interese.

Ivo Glavaš je naveo je da mu je čast u svom gradu ugostiti nositelja liste Božu Petrova, te Mira Bulja koji je zadnji na listi, ali uvijek prvi uz narod, te istaknuo:

„Naši zastupnici za razliku od HDZ-ovih otići će u EU raditi za hrvatske interese, a ne samo tamo naslikavat i zapravo biti sluge Njemačke i Italije i ostalih velikih sila. Nedavno su kod nas bili kandidati HDZ-a i ja se pitam sto ti ljudi uopće nakon svega traže od birača, ne mogu vjerovati da ponovno traže mandat, a zapravo dosad nisu zastupale hrvatske interese.“

Miro Bulj istaknuo je da Jadransko more najveće bogatstvo, te je podsjetio da je nedavno u Saboru održana rasprava o Isključivom gospodarskom pojasu protiv čijeg proglašenja su ponovno bili vladajući.

„Preočito je da ne možemo očekivati od Vlade da zaštiti naš Jadran, Plenković je uz svog prijatelja Tajanija, niti jednog drugog kandidata iz ove izborne jedinice ne zanima proglašenje IGP-a, kao ni župana Pauka kojemu su puno bitnije koncesije na pomorskom dobru za razliku od zaštite naših ribara, i činjenice da nam talijanske ribarske flote uništavaju riblji fond i podmorje.  Pauk ne želi dati popis koncesionara dužnika na pomorskom dobru, jer to je njihov bankomat, to su njihovi interesi. I ovim putem tražim od župana Pauka da javno obznani  popis svih koncesionara dugovanja i onoga što je u zastari jer smatram da je to završilo u njihovim džepovima i da taj novac sad koriste u kampanji“, rekao je Bulj.

Božo Petrov je naveo kako je Kurz jučer Austriji naveo da ga EU neće učiti kako da peku šniclu te naglasio da on smatra da niti hrvatske ribare ne treba EU učiti kako će i s čime loviti ribe u Jadranu te kako se štiti Jadransko more.

„ Mi moramo štiti hrvatske interese, vladajući se nisu pokazali da su to spremni to činiti tijekom ovih 5 godina koje su u EU proveli kao parlamentarci niti danas dok vode državu, evo, prije par dana su glasali protiv hrvatskih ribara, glasovali su protiv zaštite našega Jadrana, ponovno su glasovali protiv interesa RH.“

Istaknuo je da je HDZ prvo tvrdio da je smiješno što Most traži da kriterij masovnog iseljavanja bude kriterij u dodijeli financijskih sredstava za Hrvatsku jer je Hrvatska tim pogođena te zbog masovnog iseljavanja neće uspjeti uhvatiti korak s razvijenim zemljama, te naveo da je upravo HDZ to stavio u svoj program s ciljem da se dodvori građanima pred izbore.

Za kraj je istaknuo da ono što HDZ obeća pred izbore, zaboravi dan nakon izbora, te je pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore 26. svibnja i pokažu žele li ovakav smjer u kojem Hrvatska ide ili ne. Naglasio je da Most želi biti glas čestitog hrvatskog čovjeka u EU, a da dosad u EU takva mogućnost nije postojala.