TOMISLAV JELIĆ, DUGOGODIŠNJI BORAC PROTIV KORUPCIJE DANAS PRISTUPIO MOSTU

Most: “Povezuje nas borba protiv klijentelizma i korupcije”

Zagreb, 25. listopada 2019.Na konferenciji za novinare politički tajnik Nikola Grmoja i saborski zastupnici Slaven Dobrović i Marko Sladoljev predstavili su novog člana Mosta Tomislava Jelića, hrvatskog branitelja, ratnog vojnog invalida, koji je godinama u zagrebačkoj skupštini upozoravao i razotkrivao brojne propuste i afere.

Grmoja je istaknuo kako je Jelić, bivši zastupnik u zagrebačkoj skupštini upozoravao na niz afera koje su tada potresale Hrvatsku, od afera gradonačelnika Milana Bandića vezanih za razmjene gradskih zemljišta za zemljišta privatnih poduzetnika, do afere Nanbudo, u kojoj je glavni akter bio glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak.

“Tomislav Jelić pristupio je Mostu jer nam je zajednička borba protiv korupcije, budući Most beskompromisno otkriva afere i u Hrvatskom saboru i na terenu. Zato sam uvjeren da je Most dobio čovjeka koji ima iskustvo dugogodišnjeg borca protiv korupcije, koji stoji svojim imenom i prezimenom, na čemu i Most inzistira, jer mnogi pričaju o borbi protiv korupcije, a rijetki se zaista i osobno izlažu i bore protiv te pošasti”, rekao je Grmoja.

Marko Sladoljev je istaknuo kako je Most već surađivao s Tomislavom Jelićem, pogotovo kada je Jelić otkrio veliki manjak u zagrebačkom proračunu, kada su imali I zajedničku konferenciju za novinare.

Svojim iskustvom pridonijet će zagrebačkoj organizaciji Mosta, a time naglašavamo da će Most u Zagrebu uvijek biti žestoka oporba gradonačelniku Bandiću I njegovoj netransparentnoj vladavini”, rekao je Sladoljev.

Slaven Dobrović je naglasio kako je važno što se Jelić pridružio Mostu jer je on već dokazani borac protiv korupcije.

Klijentelizam i korupcija su rak rana svakog društva i to je glavni razlog zbog kojeg Hrvatska još uvijek nije prosperitetna zemlja u kojoj se može živjeti od vlastitog rada i vlastitih kompetencija. Malo je ljudi koji su svojim imenom voljni javno stati u otkrivanju korupcije i uhvatiti se s tim u koštac, stoga je Jelićevo pridruživanje Mostu dragocjeno za Most”, rekao je Dobrović.

Tomislav Jelić je naglasio kako se neko vrijeme maknuo iz politike, a sada je pristupio Mostu jer ga smatra jedinom opcijom s kojom može podijeliti svoje iskustvo dugogodišnje borbe za Hrvatsku bez korupcije i klijentelizma.

S Mostom je jedino moguće mijenjati podaničku politiku i zamijeniti je onom kojoj je Hrvatska na prvom mjestu. Most je dokazao da im nije im stalo do vlasti nego bolje Hrvatske. Istaknuo bih da je Most taj koji je otvorio arhive, jer se bori za istinu i ne drži figu u džepu. Most je kralježnica koja treba okupljati ljude koji će se boriti za bolju Hrvatsku ”, rekao je Jelić.