DOBROVIĆ: „ZAGREBAČKI MOST DAT ĆE ODGOVOR KAKO RIJEŠITI ZAGREBAČKI OTPAD, PROMETNE GUŽVE, PROBLEMATIČAN GUP, UPITNE SMJENE ČELNIKA GRADSKIH USTANOVA“

Zagreb, 10. prosinca 2019. – Predsjednik Mosta Božo Petrov predstavio je danas saborskog zastupnika Slavena Dobrovića kao osobu koja će voditi zagrebački Most, te ekipu koja će se na gradskoj razini baviti onim temama kojima se Most NL kontinuirano bavi kako bi život građana bio kvalitetniji. Uz Dobrovića, na konferenciji za novinare su bili saborski zastupnik Marko Sladoljev, te članovi zagrebačkog Mosta arhitektica Sandra Bartulović, Tomislav Jelić, Vlado Marić, Ivan Totić i Jelena Beroš.

Dobrović je istaknuo kako gradu Zagrebu živi gotovo 800 tisuća građana, od čega je preko 400 tisuća zaposlenih koji stvaraju BDP po glavi stanovnika 1,75 puta veći od nacionalnog.

„No, je li život u Zagrebu dobar, ugodan, poželjan u onoj mjeri u kojoj bi to mogao biti?

Zasigurno ne. Nepotizam, klijentelizam i korupcija jako puno koštaju Grad Zagreb, odnosno sve njegove građane. Otklanjanjem ovih bolesti oslobodio bi se ogroman potencijal za bržu i snažniju izgradnju Zagreba kao moderne europske metropole. Najam kućica za Advent u Zagrebu, nered oko zagrebačkog otpada, svakodnevne prometne gužve, problematičan GUP, nagle i upitne smjene čelnika gradskih ustanova samo su neke realnosti gradske današnjice na koje želimo i možemo dati odgovor. Građani Zagreba više su puta pokazali svjesnost problema, spremnost na angažiranost i zato zajedničkim radom Zagreb može postati bolje mjesto za život. Mjesto gdje se poštenim radom i vlastitim kompetencijama dolazi do osobnog, a onda i općeg prosperiteta. Zagrebački Most čine ljudi koji vjeruju u bolji Zagreb, bolju Hrvatsku, znaju i žele ponuditi rješenja već danas, a jasno je da će to biti lakše kroz zagrebačku Gradsku skupštinu 2021.“ , rekao je Dobrović.