NE SMIJEMO DOPUSTITI DA OBNOVU ZAGREBA VODE OSUMNJIČENI ZA KORUPCIJU KOJI NE POŠTUJU STRUKU NEGO SVOJ INTERES!

Željko Uhlir i Milan Bandić, kao da se natječu tko će više napadati stručne prijedloge za kvalitetnu obnovu razrušenog Zagreba, a istovremeno na mala vrata guraju vlastite interese.
Uhlir je za stručne prijedloge izjavio: “netko ne želi pomoći, želi odmoći, blokirati donošenje zakona, kapacitirati službe u ministarstvu i zaustaviti obnovu.”

Evo o čemu je zaista riječ, jer je to već viđena predstava i poznati modus operandi ekipe Bandić & co.

Željko Uhlir, državni tajnik Ministarstva graditeljstva, medijski gura Zakon o obnovi Zagreba po hitnom postupku, a sve tobože zbog građana čiji domovi više nisu za stanovanje. Iz njegove sjene u stvarnosti progovara veliki “humanist i dobrotvor” Srećko Ferenčak, koji je dobiveno zemljište od Grada Zagreba za gradnju centra za skrb o invalidima, preprodao Ivici Todoriću i pri tome deseterostruko zaradio. Dvojac Ferenčak i Uhlir su od 2001.-2005. vodili Gradski ured za upravljanje imovinom i nekretninama i bili u koaliciji s Bandićem, koji ih je potom vješto izgurao i s HDZ-om u Zagrebu dijelio plijen javnih dobara.

Uhlir je i tada članovima HNS-a dodjeljivao poslove iz gradske uprave i potvrđivao tezu da je HNS trgovačko dioničko društvo, a ne politička stranka. Primjer je obnova Gunje, već prokušani obrazac kako HNS koristi elementarne nepogode. Zato Uhlira i HNS jedino zanima što prije donijeti Zakon o obnovi Zagreba, kako bi oni dodijeljivali poslove obnove. Pa se tako najobičnija plastična wc četka plaća 281 kuna, a u trgovini stoji 20 kuna.

Nasuprot njima je Milan Bandić, koji ne želi s Uhlirom i Ferencakom dijeliti poslove jer njegova plastična četka za wc, u obnovi prostorija mjesnog odbora u Trnju košta čak 321 kunu.

Eto, tako je HDZ omogućio zagrepčanima da biraju između kuge i kolere, jer su i Bandić i Ferenčak strateški koalicijski partneri Andreja Plenkovića. Ako obnovu Zagreba budu vodili Bandić, Ferenčak i HDZ, trebat ce to dobro motriti, svima je to jasno.
Zato Zagrepčani ovih dana na društvenim mrežama puštaju šalu: jeftinije je izgraditi Novi Zagreb nego pustiti Bandića da vodi obnovu porušenog centra grada Zagreba.