PREDLOŽIT ĆEMO ZAKON O NERADNOJ NEDJELJI

Petrov: „Ljudi trebaju jedan dan odmora i to treba biti nedjelja. Kroz najviše zakonodavno tijelo Hrvatski sabor imamo dovoljno vremena privremenu mjeru pretvoriti u trajnu odluku.

Split, 25. travnja 2020. – Predsjednik Mosta i potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj danas su održali konferenciju za novinare u Splitu i najavili da će Most u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona o neradnoj nedjelji.

„Nedjelja treba biti neradna. O tom smo govorili godinama pa i na početku korona krize za koju smo rekli da nam je pokazala da ne trebamo svih sedam dana tjedno kružiti po trgovačkim centrima. Stožer je donio sličnu ali privremenu mjeru. Mi želimo da ona bude trajna. Zato ćemo u idućim danima uputiti u saborsku proceduru zakon o neradnoj nedjelji. Očekujem da se podrži konsenzusom svih stranaka. Očekujem od Vlade da je podrži, da se ne skriva iza Stožera i da ovo ne ostane jedno od neispunjenih predizbornih obećanja.“ – istaknuo je Petrov.

Miro Bulj je dodao: „Slobodna nedjelja mora biti omogućena ne samo u korona krizi. Činjenica je da virus djeluje i subotom i petkom i svim ostalim danima, zatražit ćemo da svi saborski zastupnici daju podršku ovom pravičnom prijedlogu o slobodnoj nedjelji – jednom slobodnom danu za heroje i ove koronakrize, a i inače jer rade za minimalne plaće.“