NOVAC SE MOGAO ODUZETI ŽUPANIJAMA, A NE OSOBAMA S INVALIDITETOM

Vlada je novac mogla zagrabiti u administraciji, županijama, općinama, a ne od osoba s invaliditetom

 

Zagreb, 13. svibnja 2020. – Danas je na konferenciji za novinare saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev rekao kako je Vladina odluka kojom se zbog korona krize oduzima novac namijenjen osobama s invaliditetom nedopustiva.

Marko Sladoljev očitovao se o odluci Ministra rada i mirovinskog sustava, Josipa Aladrovića, koji je odlučio zagrabiti iz fonda namijenjenog osobama s invaliditetom.

„Radi se o vrlo netransparentnoj odluci o kojoj nije bila obaviještena ni pravobraniteljica za osobe s invaliditetom ni matični saborski odbor. Zvale su nas i udruge i pojedinci koji spadaju u skupinu osoba s invaliditetom, i naravno, te osobe su sada u panici. Želimo od ministra jasne odgovore kome je namijenio taj novac i zašto o tome nisu obaviještene institucije. Most je zadnjih mjesec dana predlagao velike uštede u državnom proračunu kroz promjene Zakona o lokalnoj upravi i Zakonom o registru troškova političara. Sad se postavlja pitanje ako Vlada treba novac, a znamo da treba, zašto nije zagrabila na državnoj administraciji, na županijama ili na općinama koje nisu samoodržive nego je odlučila posegnuti u džep najslabijih.“ – rekao je Sladoljev.