MOST O ZAVRŠNIM SUČELJAVANJIMA: „NEĆEMO DOZVOLITI PLENKOVIĆU DA CIJELI IZBOR U HRVATSKOJ SVEDE NA – ILI ON, ILI BERNADIĆ“

Zagreb, 15.6.2020. – Danas su na konferenciji za novinare Nino Raspudić, Marija Selak Raspudić i Nikola Grmoja govorili na temu završnih sučeljavanja i posljednje ankete koja je pokazala da će Most u idućem sazivu Hrvatskog sabora biti važan faktor.

Marija Selak Raspudić prije svega je naglasila kako Most neće dozvoliti aktualnom premijeru da cijeli izbor u Hrvatskoj svede na – ili on, ili Bernardić.

„Mi, kao stranka koja po najnovijim anketama prelazi izborni prag, odlučili smo istupiti i pozvati svoje protukandidate na sučeljavanje. Budući da je nama od osobite važnosti veza između saborskih zastupnika i njihovog biračkog tijela, smatramo da se ta sučeljavanja trebaju održati i po izbornim jedinicama. Stoga ja ovdje pozivam Andeja Plenkovića, Davora Bernardića i Zlatka Hasanbegovića da sa mnom sučele svoje stavove, mišljenja i programe na televiziji koja to odluči prenijeti, ili u bilo kojem drugom obliku, što se mene tiče može pred narodom kad god njima odgovara.“ – poručila je Marija Selak Raspudić.

Nino Raspudić rekao je kako smatraju da je sučeljavanje jedan važan demokratski institut, pogotovo u vrijeme današnje tehnike i tehnologije gdje je to jednostavno organizirati. – „Sučeljavanja su važna i dobrodošla upravo kako bi građani, dobro informirani, mogli donijeti svoju izbornu odluku. S nelagodom gledam premijera Plenkovića kako na bahat način proziva Bernardića pokušavajući učitati da se izbori svode na izbor njih dvojice, a za mene je to sučeljavanje kuge i kolere. Postoji puno drugih opcija mimo tog duopola, opcija koje su alternativa, jer ovo nije alternativa. Mi ne govorimo o trećem putu, nego o drugom putu koji do sada nije bio ni ponuđen. U svojoj II. Izbornoj jedinici pozivam Gordana Jandrokovića, Rajka Ostojića i Miroslava Škoru da se sučelimo.“ – rekao je Nino Raspudić naglasivši kako apelira da ta sučeljavanja budu ozbiljna kako bi građani kroz njih dobili potpune i prave informacije o programima.

Nikola Grmoja pridružio se je pozivima na sučeljavanje – „Mislimo da bi se trebalo održati završno sučeljavanje lidera stranaka, ali prije toga želimo i sučeljavanja po izbornim jedinicama. Moji protukandidati, stara iskusna lica u VI. Izbornoj jedinici, Davor Božinović, Davorko Vidović, Stjepo Bartulica, ja sam spreman za debatu s njima, nikad nisam bježao od njih i mislim da je sada najbolje vrijeme da održimo jedno civilizirano sučeljavanje gdje ćemo iznijeti svoje programe, ideje i svoja rješenja.“ – zaključio je Grmoja.