PREDSTAVLJENA LISTA MOSTA NEZAVISNIH LISTA ZA VII. IZBORNU JEDINICU

KARLOVAC, 18. lipnja 2020.

TROSKOT: “Sramotno je da slovenski autobusi prevoze hrvatsku djecu u slovenske škole

Nositelj liste Zvonimir Troskot istaknuo da će zastupati ekološke teme s velikim naglaskom na zaštitu okoliša. 

Isto tako, naglasio je gorući problem karlovačkog područja  – problem s nelegalnim prelaskom migranata. Ponovio je  prijedlog Mosta da se vojska iz Afganistana vrati u Hrvatsku i usredotoči na čuvanje državne granice. 

Bavit će se problemom demografije i razvijanjem hrvatskog sela. Usporedio je stanje hrvatskih sela sa slovenskim selima te ustanovio je kako su slovenska neusporedivo razvijeniji od hrvatskih što predstavlja stvar državne i lokalne politike.

Kao drugi na listi predstavljen bivši saborski zastupnik Marko Sladoljev koji je istaknuo važnost grada Karlovca kao strateške pozicije u našoj izbornoj jedinici te  iznimno podsjetio na činjenicu kako je on kao saborski zastupnik predložio amandman na državni proračun za izgradnju kina u Karlovcu. Smatra sramotnim da jedan grad poput Karlovca nema kina te kako ljudi moraju putovati u Zagreb  dodatno trošeći novac na sam put  do Zagreba.

Predstavljena je i  kandidatkinja iz Karlovca, Patricia Vuković, koja se već s 18 godina politički aktivirala u Mostu Nezavisnih lista. Patricia je naglasila kako je  upravo u Mostu prepoznala snagu koja se bori protiv korupcije i klijentelizma te smatra da se treba boriti za ostanak mladih u sredini poput Karlovca i upravo vlastitim primjerom potaknuti i ostale mlade na isti angažman. 

Patricia Vuković nije jedina predstavnica Karlovačke županije. Naime, na listi VII. izborne jedinice nalazi se i kandidatkinja iz Ogulina, Dajana Paušić Podhraški, koja će promovirati politike malog i srednjeg poduzetništva, zaštite okoliša te političkog angažmana mladih.