Miro Bulj: ”Dok Slovenci šalju vojsku na granicu, Plenkovićeva Vlada se ponaša kao Alisa u zemlji čudesa”

Zagreb, 11. rujna 2020. – Saborski zastupnik Miro Bulj govorio je na današnjoj konferenciji za novinare o problemu ilegalnih migranata, istaknuvši kako je nužno da se u Hrvatskom saboru omogući rasprava o ovom velikom problemu, te ponovio svoj stav kako vojska treba izaći na granice i pomoći policiji, kako će to učiniti Slovenija.

“Migrantska kriza je očito u drugom planu, taj problem se gura pod tepih, dok je na granici s BiH 60 000 ilegalnih migranata. Stanovnici pograničnih područja diljem zemlje imaju svakodnevno ozbiljnih problema zbog upada ilegalnih migranata. U Dalmatinskoj zagori svjedok sam incidenata koji ilegalni migrant izazivaju, a vidimo da brojne zemlje reagiraju zbog ovog problema, samo Hrvatska spava. Tako je Slovenija donijela odluku da će njihovoj policiji pomagati vojska na granici, koristeći dronove i helikoptere. Austrijski kancelar Kurtz je kritizirao dosadašnju “labavu” politiku prema ilegalnim migrantima, najavivši jače mjere kontrole granica, a hrvatska Vlada se i dalje ponaša kao Alisa u zemlji čudesa i jedino što su napravili jest da su zatvorili  granične prijelaze, pa Hrvati ne mogu koristiti kraći put u svakodnevnom odlasku na posao ili djeca u školu, te im se produžio put I stvorio problem”, rekao je Bulj.

Na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miro Bulj je tražio tematsku sjednicu o situaciji uzrokovanoj migrantskom krizom, da se u skladu sa zakonom pošalje hrvatska vojska na granicu, zbog sigurnosti svih građana, posebno onih u područjima koji se svakodnevno nose s ovim problemom.